17 Aralık 2011 Cumartesi

Sağlık Kaynağı Ton Balıklı Salata

Sağlıklı yaşamanın yolu dengeli ve düzenli beslenmekten geçer şüphesiz ki. Bunun bilincinde olan kadınlar gerek sağlıklı yaşamak için gerekse fazla kilolarından kurtulmak için bazı yöntemlere başvurmaktadırlar.

Bu yöntemlerin başında da diyet programları geliyor. Diyetisyenlerin kontrolü altında uygulanacak olan bir diyet programı ile fazlalık kilolardan kurtulma imkanı bulan kadınlar, sağlıklı yaşamanın da önünü açmış oluyorlar.

Diyet programlarında en çok kullanılan menülerin başında ise Ton balıklı salata geliyor. Hazırlanması oldukça basit olan bu salata kırmızı soğan, haşlanmış domates, maydanoz, göbek salata ve isteğe göre yeşil zeytin ile hazırlanmaktadır. İnce ince ve yarım ay şeklinde kesilmiş olan soğanın üzerine kabuğu soyulmuş haşlanmış domates dizilir ve yeşillikler ilave edilir. İri parçalara bölünen ton balığı, hazırlanan salatanın üzerine serpiştirilir.

Ton balıklı salata duruma göre ana öğünlerde tüketilebileceği gibi, ara öğünlerde de rahatlıkla tüketilebilmektedir. Kalori bakımından da oldukça düşük olan bu salata kadınların kurtarıcısı nitelinde dersek yalan olmaz.

0 yorum:

Yorum Gönder