Yılbaşı Yemek Tarifleri..Yılbaşına az kaldı.. Evde geçirecek olanlar ne pişirsem diye düşünenler..İşte Yılbaşı sofranız için en güzel tarifleri Kırmızıruj sizler için hazırladı..
Brokoli Çorbası-Peynir Topları-Patlıcanlı Salata-Paçanga Böreği-İslim Kebabı-Bademli Pilav-Balkabaklı Kup tarifleri…
Brokoli Çorbası
Malzemeler:
1 paket brokoli (500-600 gr.)
1 orta boy kuru soğan
1 tablet et bulyon
1 adet orta boy patates
5-6 su bardağı sıcak su
Yarım kutu çiğ krema
2 yemek kaşığı margarin
karabiber
(bulyonun tuzu az gelirse tuz ekleyebilirsiniz)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Soğan ve patatesi küp küp doğrayın. Brokoliyi yıkayıp parçalara ayırın. Margarini tencerede eritin, soğanı tencereye koyun ve pemneleşene kadar kavurun. Patates ve brokoliyide ekleyin 5-6 dakika daha kavurun.
Kavurduğunuz sebzelere suyu ekleyerek tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan sebzelere kremayı ekleyerek karıştırın. Tencere ocaktayken, tüm malzemeler parçalanana kadar blendırdan geçirin 10 dakika daha kaynatın. Çorbanızı kâselere paylaştırın ve üzerine rendelediğiniz peynirleri serperek servis yapın.
Peynir Topları
Malzemeler:
200 gr. peyaz peynir
100 gr. labne peyniri yada krem peynir
kuru nane
çörekotu
kırmızı biber
Yapılışı:
Beyaz peynir bir kaba alınır ve çatalla ezilir.Üzerine krem yada labne peyniri eklenerek yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde toplar kopartarak isteğe göre nane, kırmızı biber, çörekotu’na bulanır ve elde yuvarlayarak minik toplar yapılır. Renkli toplar yanyana dizilerek servis yapılır.
Patlıcan Salata
Malzemeler:
1 kavanoz közlenmiş patlıcan
3 dal taze soğan
2 adet közleniş paprika
yarım demet maydonoz
4-5 diş sarımsak
1 adet domates
tuz
sirke
zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanlar kesme tahtasına alınır ve büyük bir bıçak yardımıyla ince ince kıyılır.
Maydonoz, taze soğan, paprika, domates ince ince kıyılarak patlıcana eklenir. Sarımsaklar tuz eklenek havanelinde iyice ezilir. Tüm malzemeye sirke ve zeytinyağı eklerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
Servis yapılana kadar ağzı kapalı olarak dinlendirilir. Ve sofradaki yerini alır…
Paçanga Böreği
Malzemeler :
2 Adet yufka
150 gr pastırma
200 gr rende kasar
1 Adet domates
1 Adet Çeliston biber
1 Tutam maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı :
Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde kesin. Pastırmaları ince ince dilimleyin doğradığınız biber ve domatesle teflon tavaya koyarak 1-2 dakika sote edin (isteğe göre çiğdende kullanabilirsiniz). Soğuyunca kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yufkayı kalın bir sigara böreği şeklinde sarın.Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.Yufkalar bittikten sonra kızgın yağa atarak altlı üstlü kızartın. Soğutmadan ikiye bölerek sıcak olarak servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3
0 yorum:
Yorum Gönder